VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Ziek of zwanger? Je kunt nog bijverzekeren

Geplaatst op: 03-01-2020, 15:41:26

Uiterlijk 31 december moest je een nieuwe zorgverzekering kiezen. Maar wat velen niet weten, is dat je bij veel verzekeraars ook deze maand nog een aanvullende verzekering kunt afsluiten, met terugwerkende kracht. Soms mag je zelfs het eigen risico nog aanpassen.

Goed nieuws voor wie deze week heeft ontdekt zwanger te zijn of een medisch probleem te hebben. Bij veel zorgverzekeraars kun je alsnog een aanvullende verzekering afsluiten, met terugwerkende kracht tot 1 januari.

Eigen risico

Bij verschillende verzekeraars mag je zelfs je eigen risico nog aanpassen. Handig als je nu al weet dat je een medische behandeling moet ondergaan: na een bezoek aan het ziekenhuis ben je je (vrijwillig verhoogde) eigen risico doorgaans volledig kwijt. Dit is, volgens een overzicht van de Consumentenbond, mogelijk bij ASR, CAK/IptiQ, DSW, ONVZ en VGZ.

Bij Zorg en Zekerheid kan het nog tot 7 januari 2020. Het kiezen van een zorgverzekeraar kan ook nog tot 31 januari mits je je oude verzekering voor 31 december hebt opgezegd. De nieuwe polis gaat dan ook met terugwerkende kracht in.

Onderhandelen

Veel verzekeraars zijn nog niet klaar met de onderhandelingen met zorgverleners. Vooral CZ heeft nog niet met elk ziekenhuis een contract, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis zijn nog met enkele in conclaaf.

De vier grote zorgverzekeraars beloven wel dat klanten bij elk ziekenhuis terechtkunnen, ook al is er nog geen contract.

Bron: bijdrage van Marlou Visser van 3 januari 2020 op www.dft.nl

Vorige pagina